Θα χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψει από τα βήματα του Υπουργείου Υγείας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών ΜΜΕ, οι σχέσεις μεταξύ αξιωματούχων του Υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών έχουν φτάσει σε ακραία ένταση στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Οικονομολόγοι και χρηματοδότες υποστηρίζουν ότι το Υπουργείο Υγείας είναι “εμμονή με φρικτά σενάρια, δεν υποστηρίζεται από τυχόν υπολογισμούς.”

Ένας ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε σε συνέντευξή του στο ynet: «Το Υπουργείο Υγείας είναι προσκολλημένο. είναι εύκολο να κλείσει τα πάντα, και η ανάκαμψη μπορεί να μην είναι δυνατή.”

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, οι πολίτες θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 500-5000 σέκελ για παραβίαση του καθεστώτος καραντίνας ή θα καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών. Οι προτάσεις επανεξετάζονται τώρα από τον νομικό σύμβουλο της κυβέρνησης.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος διαμαρτύρεται: «Δεν γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η κατάσταση. Κανείς δεν έχει επαληθεύσει τα στοιχεία, η επιδημία αυξάνεται συνεχώς.”

Ο Σανόβνικ αναφέρει: “Ο κόσμος δεν έχει ακόμα αφομοιώσει τα βήματα που έχουν ανακοινωθεί προηγουμένως, και το υπουργείο Υγείας προωθεί ήδη ένα νέο πακέτο μέτρων. Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να το εξετάσει αυτό από εθνική σκοπιά, όχι απλώς να επιμείνει ότι όλα πρέπει να κλείσουν. Κλείστε εύκολα, η ανάκτηση μπορεί να μην είναι δυνατή.”

Το ποσοστό ανεργίας στο Ισραήλ αυξήθηκε σε 19,6% σήμερα το πρωί, 25 Μαρτίου. Από τις αρχές Μαρτίου, 657.876 άτομα είχαν υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Απασχόλησης. Το 90% αυτών απολύθηκαν χωρίς πληρωμή.

Ο αριθμός των ενεργών αιτούντων στην υπηρεσία απασχόλησης είναι 815.727.

” γενική κρίση ανεργίας στο Ισραήλ προκαλείται από το ξέσπασμα του κοροναϊού και τη σχετική οικονομική κρίση.

Έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι ο αριθμός των ανέργων στο Ισραήλ θα μπορούσε να φθάσει το ένα εκατομμύριο εάν οι απολύσεις συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο καθηγητής Itamar Grotto, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας, μίλησε σε ενημέρωση στις 24 Μαρτίου σχετικά με νέα πιθανά περιοριστικά μέτρα για τον πληθυσμό.

Grotto τόνισε: “Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί μετά το Πάσχα, θα εξετάσουμε τα επόμενα βήματα.” Μεταξύ των “επόμενων βημάτων” είναι “το κλείσιμο των καταστημάτων τροφίμων και η διανομή στρατιωτικών σιτηρεσιών στον πληθυσμό”.

Grotto είπε ο στόχος ήταν να μειωθούν οι θάνατοι από coronavirus.

Grotto έχει σχολιάσει την αύξηση του αριθμού των ατόμων που έχουν μολυνθεί με coronavirus τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συνέβη για δύο λόγους – μια αύξηση του αριθμού των δοκιμών και το γεγονός ότι τώρα αρχίζουν να εντοπίζουν περιπτώσεις μόλυνσης που συνέβησαν πριν από 7-10 ημέρες. Grotto είπε ότι θα είναι σαφές σε επτά έως 10 ημέρες τι αντίκτυπο θα έχει για τη θνησιμότητα.

Εάν η μείωση της θνησιμότητας και ο αριθμός των λοιμώξεων, οι περιορισμοί θα αρχίσουν να μαλακώνουν σταδιακά – αυτός είναι τουλάχιστον ο στόχος της κυβέρνησης, αλλά σύμφωνα με το Grotto όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελισθούν τα πράγματα.

Grotto είπε επίσης ότι μισό εκατομμύριο δοκιμές διέταξε στις ΗΠΑ θα χρησιμοποιηθούν για τυχαίους ελέγχους του πληθυσμού για τον εντοπισμό τσέπες της μόλυνσης. Ο Γκρότο τόνισε: “Ο χρόνος είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *