Τράπεζα του Ισραήλ να αγοράσει κρατικά ομόλογα αξίας 50 δισεκατομμυρίων

Η Τράπεζα του Ισραήλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, σχεδιάζει να αγοράσει κρατικά ομόλογα αξίας 50 δισεκατομμυρίων σέκελ (13,4 δισεκατομμύρια δολάρια) για τη στήριξη της οικονομίας μετά το ξέσπασμα covid-19. Αυτό αναφέρεται από τους Times του Ισραήλ.

“Τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνθήκες στην ισραηλινή οικονομία έχουν επιδεινωθεί σημαντικά λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού και των μέτρων που ελήφθησαν για την πρόληψή της”, ανέφερε η τράπεζα σε δήλωσή της. “Οι θέσεις εργασίας σε υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, εστιατορίων, μπαρ, λιανικού εμπορίου και τουρισμού, έχουν πληγεί περισσότερο από την εξάπλωση της νόσου”.

“Η οικονομική δραστηριότητα έχει διαταραχθεί σοβαρά και η αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές έχει αυξηθεί”, ανέφερε η δήλωση. Η Τράπεζα πρόσθεσε ότι το μέτρο αποσκοπεί σε “διευκόλυνση των πιστωτικών συνθηκών στην οικονομία” και “στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας”.

Τις τελευταίες εβδομάδες, περίπου 500.000 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, και το ποσοστό ανεργίας της χώρας έχει εκτοξευθεί στο 16,5 τοις εκατό, ανέφερε η Υπηρεσία Απασχόλησης την Κυριακή. Πριν από την εμφάνιση του ιού, το ποσοστό ανεργίας του Ισραήλ ήταν περίπου 3,6%, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *