Οι εταιρείες καυσίμων απαιτούν να παγώσουν τις τιμές της βενζίνης

Κορυφαίες ισραηλινές εταιρείες που ειδικεύονται στην πώληση καυσίμων – Paz, Sonol, Delek, Dor Alon απαιτούν την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τις τιμές της βενζίνης στο σημερινό επίπεδο.

Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης και του πολέμου στις αγορές πετρελαίου τον Απρίλιο, η τιμή της βενζίνης αναμένεται να μειωθεί απότομα – από 5,9 σε 4,9 σέκελ ανά λίτρο.

Το Ινστιτούτο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, εκ μέρους των εισηγμένων εταιρειών, κυκλοφόρησε μια έκκληση δηλώνοντας ότι «η βιομηχανία έχει αναπτύξει μια τρομερή κατάσταση λόγω της απότομης πτώσης της κατανάλωσης καυσίμων κατά δεκάδες τοις εκατό – για όλους τους τύπους προϊόντων.”

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Γιόσι Ρόζεν, ζητά από τον υπουργό Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτζ να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που υφίστανται βαριές απώλειες από τη σοβαρή κρίση και να παγώσουν, όλες ή μέρος των τιμών στα τρέχοντα επίπεδα, και να τις αποτρέψει από το να μειωθούν δραματικά τον επόμενο μήνα.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Calkalist ανέφερε ότι η πτώση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής της 95ης βενζίνης από 5,92 σε 4,9 σέκελ ανά λίτρο.

είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα δημόσια οικονομικά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της τιμής της βενζίνης (67%) κρατικών φόρων και δασμών.

Οι εταιρείες καυσίμων απαιτούν είτε να παγώσουν τις τιμές της βενζίνης είτε να αυξήσουν τα περιθώριά τους, τα οποία ελέγχονται από το κράτος και σήμερα είναι το 9% της τιμής.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ενέργειας, “υπάρχει ανησυχία για την ικανότητα των εταιρειών καυσίμων να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους” και ο μόνος τρόπος για να συνεχιστούν είτε είναι να παγώσουν οι τιμές είτε να αυξηθούν τα περιθώρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *