Ονομασμένη ομάδα αίματος, πιό ευαίσθητη σε COVID-19

Τα άτομα με αίμα τύπου Α είναι πιο ευαίσθητα σε ένα νέο τύπο coronavirus, αν και αυτή η διάκριση δεν είναι κρίσιμη.

Αυτό το συμπέρασμα επιτεύχθηκε από κινέζους επιστήμονες, μελετώντας την κατάσταση 2.173 ασθενών με COVID-19 σε τρία νοσοκομεία στο Wuhan και shenzhen.

Συγκεκριμένα, η ομάδα μελέτησε την κατανομή των ομάδων αίματος σε φυσιολογικούς πληθυσμούς σε κάθε περιοχή και στη συνέχεια τις συνέκρινε με ένα δείγμα ασθενών με τον ιό.

“Μια μετα-ανάλυση των συνδυασμένων δεδομένων έδειξε ότι η ομάδα αίματος Α είχε σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο COVID-19 σε σύγκριση με μη ομάδες α’ αίματος. “, είπαν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο πληθυσμός του Wuhan έχει αυτή την κατανομή του αίματος ανά τύπο: 31% – τύπου Α, 24% – τύπου Β, 9% – τύπου Ab και 34% – τύπου Ο. Αυτοί που είχαν τον ιό, για σύγκριση κατανεμημένα ως εξής: 38% τύπου Α, 26% τύπου Β, 10% τύπου Ab και 25% παρόμοιων διαφορών τύπου Ο. παρατηρήθηκαν στη Σενζέν.

Έτσι, το ποσοστό μεταξύ ενός υγιούς πληθυσμού και εκείνων που έχουν κοροναϊό έχει κάποιες διαφορές – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα άτομα με τύπο αίματος Ο έχουν ανοσία; και δεν είναι όλοι όσοι προσβλήθηκαν από τον ιό θα έχουν μια ομάδα αίματος Α.

Οι συντάκτες της μελέτης προτείνουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στα αποκαλούμενα αντισώματα αντι-Α, τα οποία είναι και στον τύπο Β και στον τύπο Ο. Εντούτοις, αυτό είναι μόνο μια υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *