Αρχαιολόγοι: Βρέθηκε το ιερό του ιδρυτή της Ρώμης

Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ιταλοί αρχαιολόγοι παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό εύρημα ενός χαμένου ιερού αφιερωμένου στον θρυλικό ιδρυτή της Ρώμης πριν από περίπου 2.600 χρόνια.

Οπτικά, η ανακάλυψη δεν είναι πολύ αξιοσημείωτη: αν κοιτάξετε το ανασκαφεί χώρο κάτω από την Curia Julia ή την αρχαία θέση της συνέλευσης της Γερουσίας, μπορείτε να δείτε κάτι παρόμοιο με ένα laver, το οποίο, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, είναι μια σαρκοφάγος ή ένα πέτρινο φέρετρο.

Επίσης, βρέθηκε ένακυλινδρικό πέτρινο μπλοκ, το οποίο μπορεί να ήταν βωμός. Και τα δύο αντικείμενα είναι κατασκευασμένα από ένα tuff σκαλισμένα από το Καπιτώλιο που έχει θέα στο Φόρουμ, ή δημαρχείο του σήμερα. Η πρόσφατα ανασκαφική περιοχή είναι ένας τόπος που μιλά για τη λατρεία του Ρωμύλου στην ιστορία και στη ρωμαϊκή φαντασία”, δήλωσε η αρχαιολόγος Πατρίσια Φορτίνι.

Fortini είπε ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν λέει ότι η σαρκοφάγος περιέχει πράγματι τα οστά του Ρωμύλου, ο οποίος μαζί με barte Rem του ίδρυσε την πόλη κοντά στον ποταμό Τίβερη περίπου 753 π.Χ.

“Δεν γνωρίζουμε αν ο Ρωμύλος υπήρχε σωματικά, όπως περιγράφηκε στους θρύλους”, πρόσθεσε ο Φορτίνι. Αλλά κάποιες αρχαίες πηγές ισχυρίζονται ότι ο Ρωμύλος θάφτηκε σε αυτή την περιοχή του βρούμε.

Η Αλφονσίνα Ρούσο, η αρχαιολόγος που είναι υπεύθυνη για την ανασκαφή, σημείωσε ότι σύμφωνα με κάποιες αρχαίες παραδόσεις, ο Ρωμύλος σκοτώθηκε και το σώμα του χωρίστηκε σε μέρη. “Ως εκ τούτου, μπορεί να μην είναι ο τάφος του, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ένα μνημείο, ένα κενοτάφιο”, πρόσθεσε ο Ρουσό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *