Νίκη κορωνών πέρα από coronavirus

“Δεν πρόκειται να το κάνω αυτό.”
Ζήτω το ερωτικό παιδί του βασιλιά Μοσία για πάντα!!!

Επικεφαλής της στήλης είναι ο ραβίνος Daniel Bulochnik

Αυτή την εβδομάδα, όλος ο κόσμος συζητά ένα ξέσπασμα του κοροναϊού. Αυτή η επιδημία έχει σπείρω σύγχυση και άγχος στο μυαλό και τις καρδιές πολλών ανθρώπων.
Ως Εβραίοι, πρέπει να αναζητήσουμε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις στο Torah. Πρώτα απ ‘όλα, εκπληρώνουμε την εντολή υποστηρίζοντας το Υπουργείο Υγείας και ακολουθώντας τις οδηγίες του για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού: να θεραπεύουμε τακτικά την αλπεοποιία ή να τις πλένουμε με σαπούνι, βήχα ή βήχα φτάρνισμα καλύπτουν τη μύτη και το στόμα σας με μια πετσέτα και να αποφευχθεί η στενή επαφή με τους ανθρώπους που έχουν συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης
Το Ταλμούδ υποστηρίζει ότι «ένας γιατρός έχει το δικαίωμα να θεραπεύει τους ανθρώπους». RASHI εξηγεί ότι αυτή η άδεια είναι απαραίτητη, έτσι ώστε κανείς δεν λέει ότι μόνο G-g έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει. Πράγματι, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι αγγελιοφόροι του Παντοδύναμου για την αποκατάσταση της υγείας μας.
Ωστόσο, η θεραπεία των ασθενών θα πρέπει να είναι μια κοινή προσπάθεια των γιατρών και του Παντοδύναμου. Για να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα της φυσικής θεραπείας, πρέπει επίσης να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με το B-go.

Δεν υπάρχουν ατυχήματα στον κόσμο.
Επιπλέον, ο Βάαλ-Σεμ-Τοφ (ιδρυτής του Χασιντίμ) αποκάλυψε ότι δεν συμβαίνει τίποτα τυχαία. Είπε επίσης ότι όλοι δει και ακούσει θα πρέπει να ξυπνήσει τους ανθρώπους να ενισχύσουν τη σύνδεσή τους με τον Παντοδύναμο και Torah του. Ως εκ τούτου, η επιδημία του κοροναϊού θα πρέπει να θεωρηθεί από εμάς ως μια δράση του Παντοδύναμου, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Ο Μαιμονίδης (1135-1204), ένας από τους μεγαλύτερους σοφούς του Ιουδαϊσμού, γράφει ότι αν υπάρχει πανούκλα ή μια τέτοια καταστροφή ανάμεσά μας, δεν πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για μια ανούσια σύμπτωση. Με αυτόν τον τρόπο, γράφει ο Maimonide, θα ήταν “σκληρός”, διότι δεν λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα που ο κ. G θέλει να κάνουμε για να αλλάξουμε την αρνητική κατάσταση. Όταν εξετάζουμε τα τραγικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα και εμπνέονται να ενισχύσουμε τη σχέση μας με τον Παντοδύναμο μέσω της τήρησης του Torah και των εντολών, παράγει θετική ενέργεια που μπορεί πραγματικά να τερματίσει την καταστροφή.

Καθολική επιρροή

Τι πνευματικά μαθήματα μπορούμε να μάθουμε από την εξάπλωση του κοροναϊού;
Αυτός ο ιός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο από πολλούς ανθρώπους, και θεωρητικά μπορεί να μολύνει κάθε άτομο στον πλανήτη. Αυτό μας δίνει ένα καταπληκτικό μάθημα για τη δύναμη ενός ανθρώπου που κάνει τουλάχιστον μία εντολή.
Στο κεφάλαιο του Torah “Ki yew” διαβάζουμε ότι μετά τον εβραϊκό λαό άρχισε να λατρεύει το χρυσό μοσχάρι, Moshe-rabein (Μωυσής) παρακάλεσε τον Παντοδύναμο να τους απαλλάξει από την οργή του Παντοδύναμου, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατό τους. Σε απάντηση, “13 χαρακτηριστικά του ελέους” ειπώθηκαν, τα οποία περιλαμβάνουν μια περιγραφή της καλοσύνης g-d που διαρκεί για 2.000 γενιές, ενώ ο θυμός Του διαρκεί μόνο για 4 γενιές. Rashi εξηγεί ότι «το μέτρο της καλοσύνης υπερβαίνει την ποινή (σε σχέση) ένα έως 500.” Συνεπώς, αν ένας ιός μπορεί να εξαπλωθεί σαν φωτιά, τότε η πνευματική ενέργεια ως αποτέλεσμα μιας καλής ενέργειας έχει σίγουρα την ικανότητα να επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, rambam αναφέρει την ταλμουδική απόφαση ότι ακόμη και σε καλές πράξεις μπορούμε να “άκρη της κλίμακες” και να φέρει τη σωτηρία στον κόσμο. Με άλλα λόγια, μπορεί να είναι ότι μια ενιαία εντολή μπορεί να οδηγήσει στην υποσχόμενη άφιξη του Moshiah, η οποία θα προαναγγείλει την έλευση της μεσσιανικής εποχής, την εποχή της παγκόσμιας ειρήνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *