Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ποιος είναι σε κίνδυνο θανάτου με coronavirus

Ο κίνδυνος θανάτου μεταξύ εκείνων που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό αυξάνεται μεταξύ των ηλικιωμένων, καθώς και των ασθενών που πάσχουν από σήψη και προβλήματα πήξης του αίματος.

Αυτό το συμπέρασμα επιτεύχθηκε από κινέζους επιστήμονες, εκθέσεις New Scientist.

Ο Δρ Bin Cao και μια ομάδα ερευνητών παρατήρησαν τους ασθενείς στο σινο-ιαπωνικό νοσοκομείο φιλίας και το κύριο ιατρικό πανεπιστήμιο στο Πεκίνο σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένα σχέδιο. Η μέση ηλικία των μολυσμένων ήταν 56 χρόνια, το 62% από αυτούς ήταν άνδρες. Περίπου οι μισοί από αυτούς που έλαβαν θεραπεία είχαν διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Από τους 191 ανθρώπους, 137 απολύθηκαν και 54 πέθαναν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μέσος χρόνος από την έναρξη της νόσου έως την απόρριψη ήταν 22 ημέρες. Εκείνοι που δεν επέζησαν από τον ιό πέθαναν κατά μέσο όρο 18,5 ημέρες μετά την πρώτη έναρξη των συμπτωμάτων.

Οι γιατροί παρατήρησαν ότι η υψηλή θνησιμότητα παρατηρήθηκε περισσότερο σε εκείνους που υπέφεραν από διαβήτη ή στεφανιαία νόσο, καθώς και στους ηλικιωμένους και πάσχουν από σήψη ή προβλήματα με την πήξη του αίματος. Συνολικά, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που νοσηλεύονται με τον ιό ανέπτυξαν σήψη.

«Τα φτωχά αποτελέσματα στους παλαιότερους ενηλίκους μπορούν να συνδεθούν με την ηλικία-σχετική αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τις φλεγμονές που μπορούν να συμβάλουν στην αντιγραφή του ιού, προκαλώντας τη ζημία στην καρδιά, τον εγκέφαλο και άλλα όργανα,» λέει το ομο-συντάκτη Jibo Liu μελέτης .

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι μολυσμένοι συνεχίζουν να διαδίδουν τον ιό και μπορούν να μολύνουν άλλους μέσα σε 20 ημέρες ή μέχρι το θάνατο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *