Coronavirus μπορεί να μεταδοθεί εντός 4,5 m σε μισή ώρα

Ο κινεζικός κοροναϊός μπορεί να αποθηκευτεί στον αέρα ενός κλειστού δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά και να μεταδοθεί σε απόσταση έως 4,5 μέτρων.

Αυτό το συμπέρασμα επιτεύχθηκε από ερευνητές από Wuhan, εκθέσεις της Νότιας Κίνας Morning Post.

Διευκρινίζεται ότι αυτό είναι περισσότερο από την «ασφαλή απόσταση» που συστήνεται από τις υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο – μέχρι 2 μέτρα.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν την περίπτωση του κοροναϊού σε ένα λεωφορείο μεγάλων αποστάσεων, το οποίο μολύνθηκε κινέζικα χωρίς μάσκα. Μόλυνε επτά επιβάτες που κάθονταν σε διαφορετικά μέρη της καμπίνας. Εκείνοι που κάθισαν σε έξι σειρές – περίπου 4,5 μέτρα από τον φορέα του ιού – μολύνθηκαν επίσης μετά το ταξίδι.

Ο κοροναϊός διαβιβάστηκε επίσης στον επιβάτη της επόμενης πτήσης, ο οποίος επιβιβάστηκε στο λεωφορείο ως μέρος μιας άλλης ομάδας μισή ώρα μετά την αποβίβαση της προηγούμενης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το Covid-19 μπορεί να επιμείνει για αρκετές ημέρες στην επιφάνεια, όπου τα σταγονίδια που απομονώνονται από τους αεραγωγούς όταν βήχετε ή φτερνίζετε έχουν εγκατασταθεί. Ο χρόνος κατά τον οποίο η μόλυνση εξακολουθεί να υπάρχει στο εξωτερικό περιβάλλον εξαρτάται από τη θερμοκρασία και τον τύπο του υλικού.

Διευκρινίζεται ότι σε 37 βαθμούς ο ιός μπορεί να παραμείνει ενεργός για δύο έως τρεις ημέρες στην επιφάνεια του γυαλιού, του υφάσματος, του μετάλλου, του πλαστικού ή του εγγράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *