Οι επιστήμονες κάνουν σημαντική ανακάλυψη στην αναζήτηση του εμβολίου coronavirus

Μελβούρνη επιστήμονες έχουν κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στη μελέτη του coronavirus, ανακαλύπτοντας πώς το σώμα καταπολεμά τη μόλυνση.

Αυτό αναφέρεται από την αυστραλιανή έκδοση των ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, ερευνητές στο Ινστιτούτο Peter Doherty έμαθαν ότι οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να καταπολεμήσουν ήπιες έως μεσαίες περιπτώσεις COVID-19 μέσα σε τρεις ημέρες. Για πρώτη φορά, μια ομάδα επιστημόνων ήταν σε θέση να καταρτίσει ένα λεπτομερή χάρτη για το πώς το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς αντέδρασε στον ιό δολοφόνο.

Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια καθηγήτρια Katherine Kedzerska, τα αντισώματα που απελευθερώνονται από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση του κοροναϊού είναι πολύ παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της γρίπης.

“Αυτό μας λέει ότι μπορούμε να καταπολεμήσουμε τον ιό και να διασφαλίσουμε την ανάρρωση από το COVID-19. Διαπιστώσαμε ότι αν και covid-19 προκαλείται από έναν νέο ιό, ένας ασθενής που ήταν προηγουμένως υγιής μπορεί να έχει διατηρήσει τις άνοσες απαντήσεις που συνδέονται με την κλινική αποκατάσταση,» ο καθηγητής εν λόγω.

Σύμφωνα με την, τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο υπάρχουν αντισώματα που το ανοσοποιητικό σύστημα προσελκύει για την επιτυχή καταπολέμηση της λοίμωξης. Το πρώτο θέμα δοκιμής ήταν μια κινεζική γυναίκα από Wuhan, το οποίο είχε καταγράψει τις κατάλληλες αντιδράσεις. Μετά από αυτό, τέσσερις Αυστραλοί με COVID-19 ήταν σε θέση να ανακάμψει χάρη στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο καθορισμός ποια από αυτά τα αντισώματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του κοροναϊού είναι το κλειδί για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *