Υπερυπολογιστής θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της coronavirus

Ο ταχύτερος υπερυπολογιστής στον κόσμο, εξοπλισμένος με εγκέφαλο τεχνητής νοημοσύνης, έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες προσομοιώσεις για να αναλύσει ποια φάρμακα μπορούν να σταματήσουν αποτελεσματικά τα κύτταρα ξενιστών από το να μολύνουν τον κοροναϊό.

Ο υπερυπολογιστής μπόρεσε να αναγνωρίσει 77 από αυτούς. Αυτό είναι ένα πολλά υποσχόμενο βήμα προς τη δημιουργία του πιο αποτελεσματικού εμβολίου. Το CNN αναφέρει.

Ο υπερυπολογιστής έχει ισχύ 200 petaflops, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μια υπολογιστική ταχύτητα 200 υπολογισμών quadrillion ανά δευτερόλεπτο, με άλλα λόγια: είναι 1 εκατομμύριο φορές πιο ισχυρό από τον ταχύτερο φορητό υπολογιστή.

Η σύνοδος κορυφής ήταν ήδη σε θέση να προσδιορίσει τα σχέδια στα κυψελοειδή συστήματα πριν από τη νόσο του Alzheimer, να αναλύσει το συνδυασμό γονιδίων που προωθούν την εξάρτηση οπιούχων, και να προβλέψει τα ακραία καιρικά φαινόμενα βασισμένα μοντελοποίηση του κλίματος.

Ο υπερυπολογιστής έχει ξεκινήσει μια προσομοίωση περισσότερων από 8.000 ενώσεων που μπορούν να συνδεθούν με την μυτερή πρωτεΐνη του ιού, η οποία μπορεί να περιορίσει την ικανότητά του να εξαπλωθεί σε κύτταρα ξενιστών. Η σύνοδος κορυφής προσδιόρισε 77 από τους και τους αξιολόγησε ανάλογα με την πιθανότητα της σύνδεσής τους στην αιχμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *